O kuchni francuskiej raz jeszcze

Dodane: 26-05-2014 10:26
O kuchni francuskiej raz jeszcze Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy rozmaitych sposobów przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu podawania potraw, jest matką wielu innych...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy rozmaitych sposobów przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu podawania potraw, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej.

Kuchnia francuska do łatwych nie należy. Potrawy potrafią być skomplikowane, często są dobrym testem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają bardzo dużej precyzji. Ale jest dużo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora liczba potraw duszonych, na bazie wina.

Jest także zupa cebulowa. Najlepsza na świecie - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład łatwej kuchni francuskiej. Raptem parę składników! Ale liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wiernych fanów.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. blog kulinarny
Na ten temat napisali także na burgery z indyka przepis
Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj burgery z indyka przepis - polecam ten artykuł. Zdecydowanie jest warty przeczytania.
burgery z indyka - też dobry
Na temat burgery z indyka przepis to też niezłe źródło


© 2019 http://1.bialowieza.pl/